Openbaar vervoer vliegveld Ciampino naar Rome

Nuttige links
Rome Bed and Breakfast Chaplin
Rome Bed and Breakfast Little Italy
Rome Hotel Reservation
Ciampino Hotel Reservation
Hotels in Italië

Goedkoop openbaar vervoer Ciampino naar Rome

Het goedkoopst is eerst de COTRAL bus naar Anagnina (1,20 Euro, het kaartje kan bij de chauffeur gekocht worden) en dan vanaf daar de metro lijn A (1 Euro, kaartjes zijn te koop bij tabakswinkels, krantenkiosken en automaten) naar Rome Termini. Na middernacht is er een nachtbus (55N) van Anagnina naar Termini, maar deze gaat slechts eens per uur.

U kunt ook diezelfde bus (voor dezelfde prijs) nemen tot de het spoorwegstation van de stad Ciampino en dan een trein naar Termini (2 Euro).

Privé bussen van Ciampino naar Rome

Een aantal privé maatschappijen verzorgt bussen die direct naar Termini (Via Marsala) rijden. De COTRAL bus is het goedkoopst, maar rijdt slechts 8 maal per dag. Terravision wordt agressief gepushed door RyanAir: Kaartjes worden al op het vliegtuig en vaak zelfs op het vliegveld van waaraf U vertrekt aangeboden. De prijs is 8 Euro, maar er is een korting wanneer U direct een retourtje koopt. Het grote voordeel van Terravision is dat hun bussen op de vluchten aansluiten. Hiertegenover staat dat ze niet wegrijden voordat de bus helemaal vol is, wat ertoe kan leiden dat U drie kwartier kunt wachten voordat U vertrekt. De SIT Shuttle bus kost 6 Euro, en heeft vaste vertrektijden. Het kaartje kan op d ebus zelf gekocht worden.

De reistijd hangt heel erg van het tijdstip waarop U vertrekt en van het verkeer af. Rome’s nauwe straten zorgen vaak voor opstoppingen en de reis kan iets meer dan een uur duren, maar ook het dubbele. Op de terugweg uit Rome wordt dan ook aangeraden 3 uur voor de vlucht te vertrekken uit Uw hotel, hostel of B&B.

Naar de Chaplin B&B neemt U het best de Terravision of de SIT-bussen, die vrijwel om de hoek bij de bed and breakfast stoppen. Voor de Little Italy is het iets makkelijker de COTRAL bus te nemen en dan de metro van Anagnina tot de halte Vittorio Emanuele.

Met de taxi van Ciampino naar Rome

Een taxi van en naar Ciampino kost 30 Euro, zeker aan te bevelen wanneer U met zijn drieën of vieren bent. Meer informatie vindt U in een ander door mij geschreven blog artikel over taxi’s van Ciampino naar Rome.

Lees verder:

Het vliegveld Ciampino bij Rome: Geschiedenis en weetjes
Faciliteiten van de luchthaven Ciampino
Openbaar vervoer van Ciampino naar Rome
Met de taxi van Ciampino naar Rome

Dit bericht werd geplaatst in Practische Informatie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.