Piazzale Michelangelo (Florence)

Vanaf Piazzale Michelangelo heeft U het mooist mogelijke uitzicht over Florence, zonder dat U zelfs de stad ervoor hoeft te verlaten. Het meest spectaculaire uitzicht is uiteraard bij zonsopgang wanneer de toeristen en alles wat het toerisme met zich meebrengt lekker liggen te slapen en U Piazzale Michelangelo alleen met misschien nog een of twee andere moedige zielen hoeft te delen.

Adres en Toegangsprijs Piazzale Michelangelo

Het adres is Piazzale Michelangelo – 50125 Florence. Bus: 12, 13. Toegangsprijs: Gratis, mits je erin slaagt te ontsnappen zonder één of ander prijzig souvenir te kopen.

U kunt er ook te voet heen: U steekt de rivier over en na een wandelingetje van een minuut of 20, gevolgd door een nogal stijle klim, bent U op het plein. De wandeling is aan te raden omdat er onderweg veel pittoreske, typisch Florentijnse, huizen te zien zijn.

Weetjes Piazzale Michelangelo (Florence)

Uitzicht over de Arno

Uitzicht over de Arno

Het is in 1869 door Giuseppe Poggi ontworpen en midden op het plein staat één van de vele replica’s van Michelangelo’s David die Florence rijk is. Deze versie is iets kleiner dan het origineel en groen uitgeslagen door de oxidatie van het brons. Het beeldje wijst direkt naar het Palazzo Vecchio, waar het origineel stond.

Poggi was ook verantwoordelijk voor de loggia van het café dat oorspronkelijk als museum bedoeld was en waar de werken van Michelangelo zelf tentoongesteld hadden moeten worden.

Op de hoek van het plein en de Viale dei Colli vindt en de ingang van de Giardino dell’Iris, waar 2500  verschillende soorten van deze bloem te zien zijn. Deze tuin is enkel in de maand Mei geopend.

Een stuk verder vindt men de Giardino delle Rose.

Het enige nadeel van Piazza Michelangelo is het enorme aantal souvenirverkopers en waterverfschilders dat er hun te dure waren slijt, maar dat is natuurlijk onvermijdelijk bij zulk een pittoreske toeristische attraktie.

Dit bericht werd geplaatst in Florence, Florence Bezienswaardigheden en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.