Top 10 Bezienswaardigheden Agrigento

De belangrijkste bezienswaardigheden in Agrigento bevinden zich in de Vallei van de Tempels aan de rand van de stad en tonen de verschillende invloeden waaraan Sicilië in de loop der eeuwen blootgsteld is geweest.

Top 10 Bezienswaardigheden Agrigento

 1. Aan de zuidkant van Agrigento bevindt zich de Vallei van de Tempels. Deze stammen uit de 5e eeuw (na door de Carthagers verwoest te zijn werden ze door de Romeinen weer in de oorspronkelijke staat opgebouwd). Helaas is nu nog slechts één van de tempels in goede staat, wat waarschijnlijk komt doordat deze in de 6e eeuw tot kerk omgebouwd werd.
 2. Het Museo Archeologico Regionale is gehuisvestigd in het San Nicola klooster en toont archeologische vondsten uit de hele regio.
 3. De Giardino della Kolymbetra begon zijn bestaan als visvijver en is uitgegraven door Carthager gevangenen. Later werd het een uiterst vruchtbare boomgaard, waar bezoekers in alle rust rond kunnen wandelen.
 4. De San Lorenzo Kerk is in de 18e eeuw gebouwd. Het interieur wordt verlevendigd met pleisterwerk van één van de meesters van de Siciliaanse barok, Giacomo Serpotta.
 5. Grieks-Romeinse Wijk: Dit enorme huizencomplex wordt gekenmerkt door het Griekse stratenplan, met rechte hoeken, i.p.v. de meer willekeurig aandoende Romeinse versie.
 6. De Christelijke Necropolis van Agrigento bevindt zich langs de weg die naar de Vallei van de Temples voert en is in de rotsen uitgegraven.
 7. De Via Atenea is één van de mooiste straten in Agrigento, met één façade van het Palazzo Celauro, de Chiesa dell’Immacolata Concezione en, achter deze kerk, het Chiaramontano Klooster.
 8. Het Middeleeuwse Santo Spirito klooster is het meest opvallende monument in het oostelijke deel van Agrigento. De ingang en de vensters tonen duidelijk de Arabische invloed op de Siciliaanse bouwstijl.
 9. De Grieks-Orthodoxe Santa Maria dei Greci Kerk stamt uit de 14e eeuw en is gebouwd op de aan de Godin Athene gewijde tempel.
 10. Het Piazza Pirendello, genoemd naar één van de beroemdste Siciliaanse schrijvers, wordt geflankeerd door het Gemeentehuis (17e eeuw), een Dominikaner klooster en een barokke kerk.

Meer Toeristische Attrakties in Agrigento

 • De Kathedraal (Duomo) van Agrigento is in de 11e eeuw, door de Noormannen, gebouwd. Hoewel de huidige kerk het resultaat is van verbouwingen uit de 13e, 14e, 17e en 20e (na een instorting in 1966) eeuwen, zijn de vensters ter hoogte van het middenschip nog overgebleven van de oorspronkelijke construktie.
 • De Biblioteca Lucchesiano is in 1765 gesticht door Bisschop Lucchesi Palli. De profane en de geestelijke boeken worden netjes van elkaar gescheiden door een standbeeld van de man zelf.
 • In de Via San Girolamo staan o.a. het Palazzo Barone Celauro en het Palazzo del Campo-Lazzarini uit respectievelijk de 18e en 19e eeuw.
 • De Viale della Vittoria leidt naar het hoger liggende Middeleeuwse Agrigento. Langs dit door vijgebomen omlijnde pad heeft U een mooi uitzicht over de Vallei van de Temples.
 • De San Caligero Kerk, aan het eind van de Viale della Vittoria heeft een mooie ingang met een puntige boog.

 

Dit bericht werd geplaatst in Sicilië en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.