Ponte di Cecco (Ascoli Piceno)

De Ponte di Cecco is een oude brug uit de Romeinse tijd in Ascoli Piceno. In de middeleeuwen dacht en dat nieand minder dan de duivel een hand in de bouw ervan gehad had.

Weetjes Ponte di Cecco

De Ponte di Cecco is een brug over de rivier de Castellano. Het is vanaf deze, in de late Republikeinse periode gebouwde, brug dat de Via Salaria (de “zoutweg”) naar Rome  voerde.

De brug is bekleed met parementsblokken en is 25 meter hoger dan het waterniveau van de rivier. De twee bogen van de brug hebben verschillende afmetingen.

In 1944 werd de Ponte di Cecco door terugtrekkende Duitse troepen verwoest en in 1971 werd hij weer opgebouwd, met het originele travertijnse marmer.

De naam van de brug is te wijten aan een middeleeuwse legende, die beweert dat de brug in één dag gebouwd is. De bouwer zou Francesco Stabili geweest zijn, een beroemde arts, astroloog en dichter, wiens bijnaam Cecco was. Hij zou overigens ook enige hulp van de duivel gekregen hebben. In 1327 werd de goede man wegens ketterij in Florence tot de brandstapel veroordeeld.

Dit bericht werd geplaatst in Marche en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.