Florence

Florence is, na Rome, de grootste trekpleister van Italië. In tegenstelling tot Rome is het meer een museum- dan een monumentenstad en er is dan ook meer tijd voor nodig dan men zou verwachten om de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden te bezoeken. Een groot voordeel is dat in het centrum alles erg makkelijk te belopen is.

Toeristische Informatie Florence

Er is een VVV op het centrale station van Florence. Het kengetal van Florence is (+39) 055. De postcode ligt tussen 50121 en 50145. Florence heet Firenze in het Italiaans. De inwoners staan bekend als Fiorentini.

Met de Auto naar Florence

Florence ligt langs de autoweg van de zon (de A1, oftewel de Autostrada del Sole), die van het uiterste noorden van Italië naar het diepste zuiden gaat.

Openbaar vervoer Florence

  • Trein: Florence is de meest centrale grote stad van Italië en ligt op de belangrijkste treinroute van het land, die Milaan en Napels met elkaar verbindt. Het centrale station heet Santa Maria Novella. Elk uur is er een direkte verbinding met Rome, dat ook op deze lijn ligt.
  • Vliegveld: Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Florence zelf, maar de meeste bezoekers aan de stad komen op de luchthaven van Pisa aan.
  • Streekbussen: Vanuit Florence kan de hele regio Toscane makkelijk met de bus bezocht worden. De SITA standplaats is dichtbij Santa Maria Novella.
  • Stadsbussen: De lokale openbaar vervoersmaatschappij heet ATAF. De belangrijksts stadsbuslijnen hebben haltes bij het centrale station.

Bezienswaardigheden Florence

Florence is één van de mooise steden ter wereld, met één van de mooiste kerken (de Duomo), één van de mooiste en beroemdste musea (de Uffizi), één van de meest indrukwekkende panorama’s (Piazzale Michelangelo), één van de meest pittoreske bruggen (Ponte Vecchio) en één van de leukste parken (Boboli Tuinen). En uiteraard is dit nog maar het tipje van de ijsberg.

Evenementen in Florence

De meest interessante evenementen die elk jaar in Florence plaats vinden zijn de volgende:

  • Festa del Grillo
  • Middeleeuws Voetbal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.