Verona

Verona, in de Veneto, is natuurlijk allereerst beroemd door Shakespeare’s “Romeo en Julia” en ieder jaar rond Valentijnsdag wordt er een festival georganiseerd met concerten, tentoonstellingen, etc. In de restaurants van Verona worden de maaltijden dan bij kaarslicht geserveerd. Het festival heet “Verona In Love”. De grootste toeristische attractie is de Arena.


Arena

De Romeinse Arena is de beroemdste toeristische attractie van Verona, niet enkel gedurende de zomermaanden wanneer het opera seizoen in volle gang is. De Arena ligt op de Piazza Bra, een mooi plein met tientallen grand cafe’s.


Romeo en Julia

Julia’s Huis (naar men veronderstelt) staat in de Via Capello. U kunt er op het balkon poseren of de gratis computers in het pand gebruiken om wat hatelijke e-mailtjes naar vijanden te sturen indien alle lieflijkheid een beetje te veel voor U wordt.


Meer Bezienswaardigheden Verona

  • Het Museo Castelvecchio, gehuisvestigd in een middeleeuwse burcht, toont werken van Titiaan, Tintoretto, Canaletto en Tiepolo.
  • De Byblos Art Gallery (Corso Cavour 25), stelt daarentegen modene avant-garde kunst ten toon.
  • De Giardini Giusti horen bij de mooiste Renaissance tuinen van Italië.
  • Een wandeling langs de rivier de Adige, met tal van kastelen, kerken en cypressen langs de oevers is een must. De Dolomieten vormen een perfect pitttoreske achtergrond bij het betoverende Verona en de door de stad slingerende rivier.
  • Piazza delle Erbe, waar overdag de toeristen het voor het zeggen hebben, wordt ’s avonds overgenomen door de Veronese stadsjeugd. Nog later verhuizen de jongeren naar de Sottoriva, een overdekte arcade met een veelheid aan barretjes en eetgelegenheden.

Praktische Informatie

Regio: Veneto.
Provincie: Verona.
Postcode: 37100.
Telefoon: (+39) 045.
Vliegveld: Verona-Villafranca.
Verona Hotels: Beschikbaarheid en laagste prijzen hotels en B&B’s in Verona.

Meer Verona Informatie


Openbaar Vervoer in Verona

De lokale busmaatschappij heet ATV. Een kaatje is 90 minuten geldig vanaf het moment van stempelen en kost 1,30 Euro (en 0,20 extra wanneer men het op de bus pas koopt). Een carnet van 10 tickets is 11,70 Euro en een dagkaart 4,00 Euro.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.